特聘外籍专家亚历山大·卢金(ALEXANDER LUKIN)

发布时间:2017-08-04

undefined

亚历山大·卢金(ALEXANDER LUKIN),俄罗斯高等经济研究大学国际关系学院教授,俄罗斯莫斯科国立国际关系学院东亚与上海合作组织研究中心主任,原俄罗斯外交学院副院长。牛津大学政治学博士,俄罗斯联邦外交部外交学院历史学博士,哈佛大学博士后。现为西北大学丝绸之路研究院特聘外籍专家。

代表性论著:

The Political Culture of Russian 'Democrats  英国(New York and Oxford: Oxford University Press), 2000.

The Bear Watches the Dragon: Russia’s Perceptions of China and the Evolution of Russian- Chinese Relations since the Eighteenth Century   美国(Armonk, NY: M.E.Sharpe), 2003.

Russia on the Threshold of the Centuries. Works on Political Science and Russian Politics. 俄罗斯(Moscow, Ves’ Mir), 2016.

《俄国熊看中国龙:17-20世纪中国在俄罗斯的形象》, 中国(重庆出版社), 2007.

Rising China and the Future of Russia  俄罗斯Moscow: Mezhdunarodnye otnosheniya), 2015.

A Pivot to Asia: Russia’s Foreign Policy of the Threshold of the 21st Century and Its Activation in Asia  俄罗斯Moscow: Ves’ mir,.,2014.